Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)117g408kcal16.3g65.3g8g12.8g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Ruisjauho kokojyväjauho 16g49kcal1.4g8.9g0.3g2.2g
Flora margariini 60, annos 10g29g157kcal0.1g0.1g17.5g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 58g18kcal1.7g2.1g0.1g0g
Leivinjauhe 4.1g7.2kcal0.2g1.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu35g44kcal3.8g0.1g3.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.9g9kcal0.3g1.7g0.2g0.8g
Fariinisokeri58g237kcal0g58.2g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)117g76kcal3.7g5.6g4.1g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g35g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g29g84kcal0.3g16.3g0g11.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.7g19kcal0g4.6g0g0g
Raparperi 117g39kcal0.8g6.4g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1358g2783kcal77.6g421.4g75.4g62.2g
Valittu annoskoko679g1391kcal38.8g210.7g37.7g31.1g
Annoskoko puolitettuna340g696kcal19.4g105.4g18.9g15.6g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219