Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 94g72kcal1.8g14.5g0.2g0.9g
Porkkana 24g8kcal0.2g1.4g0g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g13g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g7.5g9kcal0.2g0.4g0.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 2.8g8.6kcal0.3g1g0.4g0g
Voi 2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Lohifilee 75g147kcal14g0g10.1g0g
Katkarapu 34g23kcal4.9g0g0.4g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g26g26kcal1.1g5.3g0.1g0g
Valkopippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 1.3g0.3kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.6g1.2kcal0.1g0.2g0g0.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.8g2.9kcal0.2g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1359g650kcal46.4g49.4g28.2g4.4g
Valittu annoskoko680g325kcal23.2g24.7g14.1g2.2g
Annoskoko puolitettuna340g163kcal11.6g12.4g7.1g1.1g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674