Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu6.2g7.8kcal0.7g0g0.6g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.2g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos16g56kcal0.4g13.2g0.1g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g7.8g56kcal0.1g0.1g6.2g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 10g8.9kcal0.3g0.5g0.6g0g
Kananmuna kuoreton 2.9g4.1kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri 2.2g8.8kcal0g2.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g398kcal3.8g60.4g15.6g0g
Valittu annoskoko68g199kcal1.9g30.2g7.8g0g
Annoskoko puolitettuna34g100kcal1g15.1g3.9g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813