Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g16g49kcal3.5g0.4g3.8g0g
Nauris 21g5.7kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Punajuuri 16g6kcal0.2g1.1g0g0.4g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Hunaja 1.2g4.1kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g182kcal8g8.2g12.8g2.2g
Valittu annoskoko68g91kcal4g4.1g6.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna34g45kcal2g2.1g3.2g0.6g
Arvot/100g100g134kcal5.9g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877