Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 7.8g24kcal1.4g3.8g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.8g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g7.3g6.9kcal1.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g64kcal5.4g8.4g0.6g2g
Valittu annoskoko68g32kcal2.7g4.2g0.3g1g
Annoskoko puolitettuna34g16kcal1.4g2.1g0.2g0.5g
Arvot/100g100g47kcal4g6.2g0.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373