Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g23g11kcal0.7g0.9g0.5g0g
Siirappi 10g29kcal0g7.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.8g12kcal0.3g2.1g0.1g0.5g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g4.5g16kcal0.6g3g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.6g0.2g0.5g
Hiiva, 50g2.3g1.4kcal0.3g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)5.6g21kcal0.7g4.3g0.1g0.8g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)3.5g8.9kcal0.6g1.2g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g302kcal9.4g58.6g2.4g6g
Valittu annoskoko68g151kcal4.7g29.3g1.2g3g
Annoskoko puolitettuna34g76kcal2.4g14.7g0.6g1.5g
Arvot/100g100g221kcal6.9g43g1.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183