Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 19g24kcal4g0g0.9g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g2.3g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g1.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Voi 0.3g1.9kcal0g0g0.2g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 6.2g2.6kcal0g0.3g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana137g63kcal8g1g2.4g0.2g
Valittu annoskoko68g31kcal4g0.5g1.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna34g16kcal2g0.3g0.6g0.1g
Arvot/100g100g46kcal5.8g0.7g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291