Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g67g43kcal2.3g0.1g16.6g0g
Sinappi (teollinen)27g34kcal1.2g3.8g1.6g0g
Viinietikka 50g10kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 1.7g4.7kcal0.2g0.7g0g0.4g
Rypsiöljy 519g4587kcal0g0g518.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1360g9439kcal7.4g29.6g1073.8g0.8g
Valittu annoskoko680g4720kcal3.7g14.8g536.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna340g2360kcal1.9g7.4g268.5g0.2g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g78.9g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804