Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)221g308kcal24.6g0.9g23g0g
Sokeri 42g172kcal0g42.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g155kcal4.6g31.7g0.5g1.6g
Perunajauho 1dl=70g50g169kcal0.1g41.2g0g0g
Leivinjauhe 4g7.1kcal0.2g1.5g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore10g2.5kcal0g0.9g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g302g483kcal21.7g48.3g21.1g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g5g15kcal0.1g2.8g0g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1360g2620kcal102.6g339g89.2g7.2g
Valittu annoskoko680g1310kcal51.3g169.5g44.6g3.6g
Annoskoko puolitettuna340g655kcal25.7g84.8g22.3g1.8g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179