Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g48g42kcal3.6g0.4g2.9g0g
Sokeri 51g207kcal0g51g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)30g114kcal0.2g2g12g0g
Vehnäjauho puolikarkea 104g357kcal10.6g72.9g1.2g3.6g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g280g95kcal0.6g19.9g0.8g5g
Sokeri 14g59kcal0g14.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g100g70kcal12g4g0.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl40g136kcal0.8g1.2g14g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2g8kcal0g2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1360g2207kcal56.2g342g63g17.2g
Valittu annoskoko680g1104kcal28.1g171g31.5g8.6g
Annoskoko puolitettuna340g552kcal14.1g85.5g15.8g4.3g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.2g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500