Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali383g81kcal4.6g13g0.8g8g
Viinietikka 16g3.3kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Sokeri19g78kcal0g19.1g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g96g21kcal1g4.3g0g1.9g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 1.3g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0.5g
Mustapippuri 0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 159g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1360g454kcal11.8g74g10.8g21.2g
Valittu annoskoko680g227kcal5.9g37g5.4g10.6g
Annoskoko puolitettuna340g114kcal3g18.5g2.7g5.3g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649