Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g120g105kcal9g1g7.2g0g
Sokeri85g344kcal0g84.6g0g0g
Ruisjauho, 1 dl50g159kcal5.5g31.9g1.1g6.9g
Perunajauho 1dl=70g17g58kcal0g14.3g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Liivate 15g52kcal12.8g0g0g0g
Puolukka 90g35kcal0.4g6.1g0.4g2.3g
Sokeri50g202kcal0g49.8g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)125g311kcal3.1g4.5g31.1g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki125g70kcal10.6g6.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1360g2691kcal83.4g400.6g80g18.4g
Valittu annoskoko680g1345kcal41.7g200.3g40g9.2g
Annoskoko puolitettuna340g673kcal20.9g100.2g20g4.6g
Arvot/100g100g198kcal6.1g29.5g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623