Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3826g807kcal45.9g130.1g7.7g80.3g
Viinietikka 159g33kcal0g0.8g0g0g
Oliiviöljy 45g395kcal0g0g44.6g0g
Sokeri191g777kcal0g191.1g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g956g210kcal9.6g43g0g19.1g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 13g32kcal1.8g2.6g0.5g5.2g
Mustapippuri 6.4g18kcal0.7g2.4g0.2g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 1594g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13600g4544kcal116g740g106g212.6g
Valittu annoskoko6800g2272kcal58g370g53g106.3g
Annoskoko puolitettuna3400g1136kcal29g185g26.5g53.2g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649