Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g96g19kcal0.6g3.6g0.3g1.3g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Lehtiselleri 56g7.1kcal0.6g0.6g0.1g0.6g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g7g6.3kcal0.2g0.2g0.5g0g
Hauki 56g47kcal10.3g0g0.6g0g
Katkarapu 56g39kcal8.1g0g0.6g0g
Vesi281g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)8.4g18kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl28g96kcal0.6g0.8g9.8g0g
Pekoni rasvainen 8.4g32kcal1g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1363g574kcal44.2g19.6g30.4g7.6g
Valittu annoskoko682g287kcal22.1g9.8g15.2g3.8g
Annoskoko puolitettuna341g144kcal11.1g4.9g7.6g1.9g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.4g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000