Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi446g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g39g141kcal17.6g15.7g2.4g0g
Maito, Kevyt535g246kcal17.1g25.7g8g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl143g485kcal20g79.8g9.6g15.7g
Vehnäjauho puolikarkea 1158g3974kcal118g810.8g13.9g40.5g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 86g347kcal0g85.4g0g0g
Nautajauheliha 15%1426g2922kcal256.6g0g213.8g0g
Sipuli (kuorittu)1247g337kcal16.2g59.9g2.5g21.2g
Riisi puuroutuva 454g1556kcal27.5g343.5g3.2g10.5g
Kananmuna kuoreton 784g1119kcal98g2.4g80.4g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml446g668kcal8.9g11.1g66.8g0g
Paprikajauhe 7.1g23kcal1.1g1.3g0.9g2.7g
Valkopippuri 3.6g10kcal0.4g1.5g0.1g0.9g
Mustapippuri 7.1g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Maustepippuri, annos 1g18g0.5kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13632g23697kcal1164.4g2879.6g804g186.8g
Valittu annoskoko6816g11848kcal582.2g1439.8g402g93.4g
Annoskoko puolitettuna3408g5924kcal291.1g719.9g201g46.7g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420