Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)602g2287kcal3g39.1g240.7g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g120g77kcal4.2g0.2g30.1g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 1083g3640kcal0g796.5g0g0g
Raparperi 1806g608kcal12.5g99.3g1.8g25.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 120g403kcal0.1g98.2g0.1g1.7g
Valkuainen (100g)1806g758kcal176.9g27.1g1.8g0g
Sokeri 1279g5191kcal0g1277.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13632g25930kcal393.4g4676.2g549g54g
Valittu annoskoko6816g12965kcal196.7g2338.1g274.5g27g
Annoskoko puolitettuna3408g6483kcal98.4g1169.1g137.3g13.5g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311