Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g13g6.9kcal0.4g0.8g0.3g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.8g7.7kcal0.2g0.2g0.6g0g
Kukkakaali 248g60kcal4.5g5.5g0.7g5.7g
Palvikinkku HK 3%44g44kcal7.9g0.2g1.3g0g
Vesi376g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1365g236kcal26g13.4g5.8g11.4g
Valittu annoskoko683g118kcal13g6.7g2.9g5.7g
Annoskoko puolitettuna341g59kcal6.5g3.4g1.5g2.9g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830