Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g157g495kcal35.2g3.9g37.6g0g
Nauris 207g57kcal2.1g8.7g0.6g3.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g125g35kcal0.8g7.5g0.3g3.1g
Punajuuri 157g60kcal1.6g10.8g0.3g3.9g
Oliiviöljy 25g222kcal0g0g25g0g
Hunaja 13g41kcal0.1g10.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1365g1819kcal79.6g82g127.6g21.8g
Valittu annoskoko682g909kcal39.8g41g63.8g10.9g
Annoskoko puolitettuna341g455kcal19.9g20.5g31.9g5.5g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877