Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl3200g10880kcal64g96g1120g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja1600g2560kcal116.8g256g112g0g
Lakka1600g672kcal22.4g124.8g8g59.2g
Liivate 80g279kcal68.5g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13640g31542kcal543.4g1633g2480.2g118.4g
Valittu annoskoko6820g15771kcal271.7g816.5g1240.1g59.2g
Annoskoko puolitettuna3410g7886kcal135.9g408.3g620.1g29.6g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843