Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 1599g4446kcal425.2g0.3g307.8g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g1199g1295kcal43.2g251.9g10.8g15.6g
Kananmuna 50g(kpl)600g756kcal66g1.8g54g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1999g660kcal66g97.9g0g0g
Sipuli 220g67kcal2.7g10.6g0.4g3.7g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g4g9kcal0.4g1.5g0.1g0g
Puolukka 800g310kcal3.5g54.4g4g20.8g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g400g1559kcal0g391.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13664g18202kcal1214g1620.4g754.2g80.2g
Valittu annoskoko6832g9101kcal607g810.2g377.1g40.1g
Annoskoko puolitettuna3416g4551kcal303.5g405.1g188.6g20.1g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296385