Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 131g952kcal1.6g0.5g106.6g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)169g1020kcal14.5g32g91.9g21.9g
Sokeri 159g647kcal0g159.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu135g170kcal14.8g0.4g12.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön38g268kcal3g3.4g28.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1368g6461kcal78.2g461.8g479.4g47.2g
Valittu annoskoko684g3230kcal39.1g230.9g239.7g23.6g
Annoskoko puolitettuna342g1615kcal19.6g115.5g119.9g11.8g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571