Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 328g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g42g134kcal4.8g25.5g1.2g5g
Siirappi 6g18kcal0g4.4g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 8g23kcal1.2g2.1g0.3g3.1g
Vehnälese 8.9g20kcal1.2g1.4g0.4g3.4g
Ruisjauho (Rainbow)30g95kcal3g18.8g0.7g4.2g
Vehnäjauho puolikarkea 252g864kcal25.7g176.3g3g8.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1368g2429kcal71.8g457g24.6g49g
Valittu annoskoko684g1215kcal35.9g228.5g12.3g24.5g
Annoskoko puolitettuna342g607kcal18g114.3g6.2g12.3g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885