Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 199g284kcal24.9g0.6g20.4g0g
Sokeri 190g771kcal0g189.8g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 136g723kcal0.4g0.5g81.4g0g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka9g36kcal0g9g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen136g45kcal4.5g6.7g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 5.4g20kcal1g0.6g1.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1368g3790kcal62.6g421.2g206g3.4g
Valittu annoskoko684g1895kcal31.3g210.6g103g1.7g
Annoskoko puolitettuna342g947kcal15.7g105.3g51.5g0.9g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472