Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 61g173kcal9.4g0.1g15.2g0g
Sinappi 15g20kcal0.7g2.1g0.9g0.3g
Rypsiöljy 547g4839kcal0g0g547.2g0g
Viinietikka 46g9kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 6.1g17kcal0.6g2.6g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1368g10118kcal21.4g10g1126.8g3.8g
Valittu annoskoko684g5059kcal10.7g5g563.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna342g2529kcal5.4g2.5g281.7g1g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868