Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha225g374kcal42.8g0g22.5g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Makaroni, keitetty, suolaa 99g95kcal3g19.3g0.3g1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 225g66kcal1.3g11.9g0.5g4.3g
Smetana, rasvaa n. 40 % 56g220kcal1.2g1.2g23.6g0g
Valkosipuli 3.4g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima56g220kcal16.3g0g16.9g0g
Mineraalisuola keskiarvo 4.2g0.1kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.6g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1368g1967kcal130.4g67.6g127.8g11.6g
Valittu annoskoko684g983kcal65.2g33.8g63.9g5.8g
Annoskoko puolitettuna342g492kcal32.6g16.9g32g2.9g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=449429