Marokkolainen linssipata

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tuya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1170g382kcal7.3g65g2.3g29.8g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g58g60kcal4.5g9.4g0.3g1.2g
Chili paprika punainen81g32kcal1.6g7.3g0g0g
Oliiviöljy 97g859kcal0g0g97.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g18g56kcal2g10.8g1.3g5g
Chilikastike original, Felix108g95kcal1.8g16.2g0.1g0g
Tomaattimurska, 1 prk1440g386kcal8.6g76.3g2.9g20.2g
Linssi, punainen, Go Green720g2339kcal172.8g352.7g7.2g86.4g
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 954g1269kcal80.5g167.9g19.1g47.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13680g11153kcal567.6g1445.8g262.2g392.8g
Valittu annoskoko6840g5576kcal283.8g722.9g131.1g196.4g
Annoskoko puolitettuna3420g2788kcal141.9g361.5g65.6g98.2g
Arvot/100g100g82kcal4.1g10.6g1.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254822