Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 3200g770kcal57.9g70.4g9.6g73.6g
Kuohukerma,valio,2dl1600g5440kcal32g48g560g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 960g2859kcal178.2g24g230.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]640g2112kcal172.8g0g153.6g0g
Sipuli (kuorittu)440g119kcal5.7g21.1g0.9g7.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13680g22599kcal893.2g327g1909g162.2g
Valittu annoskoko6840g11300kcal446.6g163.5g954.5g81.1g
Annoskoko puolitettuna3420g5650kcal223.3g81.8g477.3g40.6g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502