PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 789g334kcal77.4g3.2g0.8g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g1234g494kcal55.5g67.9g1.2g12.3g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g1505g1054kcal180.6g60.2g7.5g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g1204g470kcal4.8g81.9g6g31.3g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss903g309kcal9g37g7.2g33.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1204g397kcal39.7g59g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13680g6115kcal734g618.4g45.4g154g
Valittu annoskoko6840g3058kcal367g309.2g22.7g77g
Annoskoko puolitettuna3420g1529kcal183.5g154.6g11.4g38.5g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209