Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi804g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)241g48kcal0g15.7g0g0g
Valkopippuri 16g46kcal1.7g6.8g0.3g4.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g1286g823kcal45g2.6g321.5g0g
Voi 4019g29153kcal47.8g16.1g3267.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton482g101kcal1.4g7.7g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13696g60341kcal191.8g97.8g7178.2g9.4g
Valittu annoskoko6848g30171kcal95.9g48.9g3589.1g4.7g
Annoskoko puolitettuna3424g15085kcal48g24.5g1794.6g2.4g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164