Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 960g1205kcal105.6g2.5g86.6g0g
Sokeri 1360g5520kcal0g1358.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 936g3212kcal95.4g655.2g11.2g32.8g
Voi 320g2321kcal3.8g1.3g260.2g0g
Maito,kevyt (valio) 100g480g221kcal15.4g23g7.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 640g847kcal16.8g20.5g76.8g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g640g371kcal57.6g32g1.3g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1440g513kcal2.3g102.4g1.3g28.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g32g117kcal1.1g25.5g1.1g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13696g28792kcal600.2g4472.2g891.4g123.6g
Valittu annoskoko6848g14396kcal300.1g2236.1g445.7g61.8g
Annoskoko puolitettuna3424g7198kcal150.1g1118.1g222.9g30.9g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.7g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748