Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g75g451kcal15.8g5g40.6g0g
Sokeri 75g305kcal0g75.1g0g0g
Voisarvi croissant 75g273kcal6g29.8g14g1.6g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 8.4g24kcal1.3g0g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 75g258kcal7.7g52.6g0.9g2.6g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.1g6.5kcal0.2g1.3g0.1g0.6g
Raparperi 251g84kcal1.7g13.8g0.3g3.5g
Sokeri 27g110kcal0g27.1g0g0g
Fariinisokeri44g178kcal0g43.8g0g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.6kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1370g3466kcal71.6g500.8g120.8g16.6g
Valittu annoskoko685g1733kcal35.8g250.4g60.4g8.3g
Annoskoko puolitettuna343g866kcal17.9g125.2g30.2g4.2g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759