Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g219g197kcal13.1g32.8g0.2g0g
Paprika vihreä 60g13kcal0.6g1.5g0.2g1.1g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Valkosipuli 8.7g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Chili paprika punainen18g7kcal0.3g1.6g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska219g66kcal3.1g14.2g1.1g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g5.3g11kcal0.7g1.1g0.4g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g88g343kcal22.7g0.2g28g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1372g1330kcal84.2g112.4g60.2g5g
Valittu annoskoko686g665kcal42.1g56.2g30.1g2.5g
Annoskoko puolitettuna343g332kcal21.1g28.1g15.1g1.3g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908