Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)282g90kcal9.3g12.7g0g0g
Hiiva 14g11kcal1.8g0.2g0.1g1g
Siirappi 118g357kcal0.1g87.7g0g0g
Vehnälese 17g39kcal2.2g2.6g0.8g6.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)68g256kcal7.9g52.1g1.5g9.7g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 183g628kcal18.7g128.2g2.2g6.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1372g2761kcal80g567g9.2g46.8g
Valittu annoskoko686g1381kcal40g283.5g4.6g23.4g
Annoskoko puolitettuna343g690kcal20g141.8g2.3g11.7g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881