Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)2882g4813kcal403.5g31.7g374.7g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2242g1345kcal33.6g291.4g2.2g20.2g
Kirsikkatomaatti, 50g1334g267kcal8g50.7g4g0g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 214g423kcal2.9g3.8g42.7g9.4g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 144g1274kcal0g0g144.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13728g16292kcal899.4g762.2g1135.6g60g
Valittu annoskoko6864g8146kcal449.7g381.1g567.8g30g
Annoskoko puolitettuna3432g4073kcal224.9g190.6g283.9g15g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153240