Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 30g160kcal0.1g0.1g18g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 451g205kcal13.5g21.6g6.8g0g
Emmental, punaleima 17%100g290kcal34g0g17g0g
Valkopippuri, annos 1g0.5g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 3.7g20kcal0g0g2.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.7g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 55g25kcal1.7g2.7g0.8g0g
Emmental, punaleima 17%12g36kcal4.2g0g2.1g0g
Valkopippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1374g1704kcal114g96g94.6g2.4g
Valittu annoskoko687g852kcal57g48g47.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna344g426kcal28.5g24g23.7g0.6g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382