Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1374 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 20g66kcal0.1g16.2g0g0g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g248g817kcal27.2g163.3g4.9g27.2g
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal9.9g68.3g1.2g3.4g
Rypsiöljy 17g146kcal0g0g16.5g0g
Auringonkukansiemen 50g297kcal11.5g6.3g24.7g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1374g3320kcal97.4g508.2g94.6g67.2g
Valittu annoskoko687g1660kcal48.7g254.1g47.3g33.6g
Annoskoko puolitettuna344g830kcal24.4g127.1g23.7g16.8g
Arvot/100g100g242kcal7.1g37g6.9g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=202162