Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)45g171kcal0.2g2.9g18g0g
Sokeri 6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 91g314kcal9.3g64g1.1g3.2g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys56g197kcal0.4g48.9g0g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.8g0g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g169g577kcal27.2g0g51.5g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)17g64kcal0.1g1.1g6.7g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g169g62kcal15.2g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.8g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1377g3215kcal104.8g343g154.6g6.4g
Valittu annoskoko688g1608kcal52.4g171.5g77.3g3.2g
Annoskoko puolitettuna344g804kcal26.2g85.8g38.7g1.6g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922