Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste374g94kcal9.4g11.2g1.9g9g
Kuohukerma,valio,2dl150g509kcal3g4.5g52.4g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g75g183kcal10.5g1.9g15g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g37g58kcal3g1.7g4.3g0.2g
Arkijuusto, Valio [330kcal]52g173kcal14.1g0g12.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1377g2033kcal80g38.6g172.4g18.4g
Valittu annoskoko689g1017kcal40g19.3g86.2g9.2g
Annoskoko puolitettuna344g508kcal20g9.7g43.1g4.6g
Arvot/100g100g148kcal5.8g2.8g12.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224226