Vadelma-passionmousse

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 150g62kcal1.5g6.2g1.2g5.6g
Kuohukerma,valio,2dl188g639kcal3.8g5.6g65.8g0g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g150g256kcal11.6g7.8g19.5g4.2g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g56g158kcal0.8g38.4g0.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu137g173kcal15.1g0.4g12.3g0g
Liivatelehti, gelatiini3.4g12kcal2.9g0g0g0g
Canderel makeutusjauhe3g12kcal0.1g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1377g2620kcal71.6g122.4g197.8g19.6g
Valittu annoskoko689g1310kcal35.8g61.2g98.9g9.8g
Annoskoko puolitettuna344g655kcal17.9g30.6g49.5g4.9g
Arvot/100g100g190kcal5.2g8.9g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=265916