Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.6g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Taloussuklaa, Fazer9g49kcal0.4g5.3g2.8g0.5g
Voi 9g68kcal0.1g0g7.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 6.3g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Voi 60% rasvaa 1.3g6.9kcal0g0g0.8g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen6.3g11kcal0g2.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana138g535kcal6.2g60.4g29.4g2g
Valittu annoskoko69g268kcal3.1g30.2g14.7g1g
Annoskoko puolitettuna35g134kcal1.6g15.1g7.4g0.5g
Arvot/100g100g387kcal4.5g43.7g21.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814