Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 3.8g15kcal0g3.7g0g0g
Puolukka 16g6.1kcal0.1g1.1g0.1g0.4g
Mannasuurimo, myllyn paras6.3g22kcal0.8g4.3g0.1g0.3g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana139g86kcal1.8g18.2g0.4g1.4g
Valittu annoskoko69g43kcal0.9g9.1g0.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna35g22kcal0.5g4.6g0.1g0.4g
Arvot/100g100g62kcal1.3g13.1g0.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139779