Klementiinikakku

Laita klementiinit tai mandariinit kiehumaan n. 2 tunniksi, jonka jälkeen nosta jäähtymään.

Kun klementiinit ovat jäähtyneet, leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet.

Leikkaa kuorineen ja lihoineen pieniksi kuutioiksi.

Voitele halkaisijaltaan 20cm kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.

Jauha mantelirouhe yleiskoneessa hienoksi (ei haittaa vaikka jää sattumia).

Vatkaa munat, lisää sokeri, mantelijauhe ja leivinjauhe, sekoita.

Lisää seokseen pilkotut klementiinit.

Paista kakkua uunissa 200-230 asteessa n. 1 tunti.

Kun paistoaikaa on kulunut n. 40min laita kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei pala.

Kakku on valmis kun sitä pistettäessä hammastikulla tikkuun ei tartu taikinaa.

Klementiinien tilalla voi käyttää myös limeä tai sitruunaa, mutta tällöin sokerin määrää kannattaa lisätä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Embo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl14g80kcal2.9g0.7g7g1.6g
Mandariini kuorittu 23g11kcal0.1g1.9g0.1g0.4g
Sokeri 13g53kcal0g13g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana139g335kcal10.2g31.6g17.6g4g
Valittu annoskoko69g168kcal5.1g15.8g8.8g2g
Annoskoko puolitettuna35g84kcal2.6g7.9g4.4g1g
Arvot/100g100g241kcal7.3g22.8g12.7g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148984