Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen1.2g8.8kcal0g0g1g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 14g3.2kcal0.3g0.3g0g0.3g
Lehtikaali 4.4g1.8kcal0.2g0.2g0g0.1g
Kesäkurpitsa zucchini 18g3.3kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g6.2g3.7kcal0.1g0.3g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana139g42kcal1.4g2.6g2.6g1g
Valittu annoskoko69g21kcal0.7g1.3g1.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna35g11kcal0.4g0.7g0.7g0.3g
Arvot/100g100g30kcal1g1.9g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612