Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen28g9kcal0.9g1.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 14g57kcal0g14.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.9kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Hiiva 2.4g1.8kcal0.3g0g0g0.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 9g67kcal0.1g0g7.5g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g9g17kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana139g324kcal4g34g16.2g1g
Valittu annoskoko70g162kcal2g17g8.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna35g81kcal1g8.5g4.1g0.3g
Arvot/100g100g233kcal2.9g24.4g11.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854