Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 2.3g16kcal0g0g1.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen23g7.4kcal0.7g1.1g0g0g
Hiiva 2.3g1.7kcal0.3g0g0g0.2g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)14g45kcal3.6g0g3.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.5g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana140g340kcal15.2g43.2g10.8g2.4g
Valittu annoskoko70g170kcal7.6g21.6g5.4g1.2g
Annoskoko puolitettuna35g85kcal3.8g10.8g2.7g0.6g
Arvot/100g100g244kcal10.9g30.9g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570