Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha13g21kcal2.4g0g1.3g0g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)13g3.1kcal0.1g0.7g0g0.2g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 5.3g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 25g6.7kcal0.8g0.8g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%4.7g11kcal1.4g0.1g0.6g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.8g7.5kcal0g0g0.8g0g
Lasagnelevy Rainbow5.1g19kcal0.7g3.6g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana140g148kcal11g12.6g5.8g1g
Valittu annoskoko70g74kcal5.5g6.3g2.9g0.5g
Annoskoko puolitettuna35g37kcal2.8g3.2g1.5g0.3g
Arvot/100g100g106kcal7.9g9g4.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111