Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g437g122kcal2.6g26g0.9g10.9g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g78g303kcal25.8g0g22.2g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g125g41kcal4.1g6.1g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 22g9kcal2.1g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.2g21kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g19g137kcal0.2g0.2g15g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1380g1268kcal70.8g73.6g76.4g22.2g
Valittu annoskoko690g634kcal35.4g36.8g38.2g11.1g
Annoskoko puolitettuna345g317kcal17.7g18.4g19.1g5.6g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868