Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 104g148kcal13g0.3g10.6g0g
Sokeri 134g542kcal0g133.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 123g421kcal12.5g85.8g1.5g4.3g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Taloussuklaa, Fazer94g486kcal3.7g52.8g28.3g5g
Voi 94g684kcal1.1g0.4g76.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 63g208kcal1.3g1.9g22g0g
Voi 60% rasvaa 13g69kcal0.1g0.1g7.7g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen63g113kcal0.3g27g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1380g5351kcal64.4g606g293.8g21.4g
Valittu annoskoko690g2676kcal32.2g303g146.9g10.7g
Annoskoko puolitettuna345g1338kcal16.1g151.5g73.5g5.4g
Arvot/100g100g388kcal4.7g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814