Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1189g547kcal38.1g57.1g17.8g0g
Hiiva 119g89kcal15.6g1.3g0.5g8.2g
Vehnäjauho, sunnuntai2854g9990kcal342.5g2026.5g59.9g85.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g190g122kcal6.7g0.4g47.6g0g
Kananmuna kuoreton 285g407kcal35.7g0.9g29.3g0g
Voi 476g3451kcal5.7g1.9g386.7g0g
Sokeri 809g3283kcal0g807.9g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g24g74kcal2.6g14.3g1.7g6.7g
Rusinat (Rainbow) 1 pss476g1522kcal14.3g337.8g3.3g46.1g
Sekahedelmä, kuivattu 476g1060kcal16.6g208.6g3.8g39.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13824g41089kcal955.6g6913.4g1101.2g371.6g
Valittu annoskoko6912g20544kcal477.8g3456.7g550.6g185.8g
Annoskoko puolitettuna3456g10272kcal238.9g1728.4g275.3g92.9g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984