Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1077g456kcal105.7g4.3g1.1g0g
Sokeri 1795g7287kcal0g1793.5g0g0g
Flora Vanilla 12%2244g4264kcal101g359.1g269.3g0g
Puolukka 1795g697kcal7.9g122.1g9g46.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13824g25409kcal429.2g4558g558.8g93.4g
Valittu annoskoko6912g12704kcal214.6g2279g279.4g46.7g
Annoskoko puolitettuna3456g6352kcal107.3g1139.5g139.7g23.4g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133